Was het maar komkommertijd…

Het is halverwege de zomer, dé tijd dat het nieuws zou moeten gaan over nietszeggende onderwerpen; een baanbrekend onderzoek naar de vliegpatronen van fruitvliegjes, Lochness schijnt weer gezien te zijn en er worden tegenwoordig drie keer zoveel komkommers gegeten als in 1989. Dat soort nieuws… Het nieuws ligt even stil, er is weinig handel aan de gang en de wereld kabbelt rustig door.


Dit jaar geen fruitvliegjes onderzoeken en komkommerconsumtie patronen maar elke dag lees je wel een nieuw bericht over geweld, aanslagen, slachtoffers, agressie, bommen, messen, pistolen, terrorisme, het houdt niet op…

Dagelijks kijk ik met een brok in mijn keel en een knoop in mijn maag naar de beelden op internet en tv. Je merkt het in gesprek met anderen dat er angst leeft voor aanslagen in Nederland want ‘het komt wel steeds dichterbij’. 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160727_02401178
Ieder jaar hoor je mensen klagen over het nieuws. “Ze hebben ook niks meer te vertellen hè.” “Ja, dat krijg je met die komkommertijd.” 

Voor nu denk ik was het maar komkommertijd! Geef me alsjeblieft nieuws over een pas geboren geitje met 6 poten of een onderzoek waar niemand interesse in heeft en laat het geweld ophouden.

http://www.pen.nl/artikel/de-strip-van-kim-houtzager-153
Advertenties

3 gedachtes over “Was het maar komkommertijd…

  1. Geen nieuws meer kijken, en ja de problemen in de wereld we kunnen er niet omheen. Juist wat bepaalde mensen willen is in angst te gaan leven. En spijtig genoeg lukt dat ook nog bij bepaalde.
    Ja geef mij maar ook dat leuke nieuws geen geweld nog op mensen nog op dieren maar gewoon waar men happy van wordt.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s