Als ik later groot ben…

Als ik later groot ben… Iets waar ik vroeger uren lang over kon fantaseren: ik zou gaan studeren en werken, niet meer bij mijn ouders wonen, zelf mijn geldzaken regelen, ik zou gaan trouwen, ik zou volwassen zijn!

Dan komt het besef ineens:

Als ik later groot ben, komt wel heel erg dichtbij…

Ik studeer, ik woon praktisch samen, mijn geldzaken doe ik al jaren zelf en ik ben inmiddels verloofd dus dat trouwen komt ook al in zicht! Langzaam aan neemt het me over: ik word volwassen…

En als ik eerlijk ben maakt me dat soms best wel bang.

Volwassen zijn betekend niet meer kind zijn of tenminste er wordt verwacht dat je je daar minder naar gaat gedragen. Verantwoordelijkheden, loslaten, autonomie. Ik zal moeten leren mijn eigen boontjes te doppen maar kan ik dat wel? En nog een andere vraag, wil ik dat wel? 

Ik zal ooit die stap moeten gaan zetten en of dat nou nu is of over een aantal jaar, het blijft spannend. Nou denk ik niet dat je van de ene op de andere dag een switch maakt: Tadaaaa en nu ben ik volwassen! Het is meer een proces. Langzaam aan neem je zelf de regie, stapje voor stapje. 

Toch voelt de stap gaan trouwen niet als een klein stapje maar toch wel als een flinke stap. Het voelt alsof ik door die keuze te maken mijn ouders nog weer een beetje meer loslaat. Gelukkig sta ik niet alleen in deze stap en dat is ook de reden waarom ik deze stap durf te zetten. Mijn ouders laat ik dan misschien wel meer los maar ik ga een andere verbintenis aan. Ik hoef niet alleen volwassen te worden en te zijn maar dat doe ik samen. Een keuze, mijn keuze! 

Als ik later groot ben… maak ik mijn eigen keuzes.

When I grow up I will be smart enough to answer all the questions that you need to know the answers to before you’re grown up.

Advertenties

4 gedachtes over “Als ik later groot ben…

  1. Toen ik trouwde was ik gefascineerd door een lied: you can let go now, dady, your little girl is ready to do this on her own………
    Dat duurde echter totdat mijn auto niet wilde starten, de stop knalde en ik hem met geen mogelijkheid meer aan de praat kreeg en totdat mijn kraan lekte#ik heb mijn prins op het witte paard gevonden maar mijn vader blijft mijn koning!

    Liked by 1 persoon

  2. That horrefying moment when you are looking for an adult, bu then you realize you ARE an adult. So you look for an older adult. Someone succesfully adulting. An adultier adult.
    Gelukkig zijn er altijd nog volwassen-volwassenen om te helpen als ik daarnaar zoek…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s